سهشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۸ – ۱۴:۰۸
اتصال یک هزار و 500 روستا به شبکه آبرسانی تا پایان کار دولت
وزیر نیرو گفت: تا پایان دولت یک هزار و 500 روستا به شبکه آبرسانی متصل خواهند شد و امیدواریم جزو اولین کشورهایی باشیم که همه روستاها از آب شرب و سالم برخوردار باشند.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، رضا اردکانیان ظهر امروز در حاشیه بازدید و آغاز آبرسانی از سد مراش در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در طرحهای آب و برق باید رعایت ملاحظات زیست محیطی را رعایت بکنیم و کاری نکنیم که هزینههای سنگینتری برای هموطنان ایجاد شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه طرحهای مختلفی در دست مطالعه داریم، گفت: تا پایان امسال 10 سد بزرگ افتتاح میشود و از این طریق 26 هزار هکتار اراضی جدید دارای شبکههای مدرن و زهکشی خواهند شد و از قبل همین امر یک هزار و 124 روستای دیگر ظرف هفت ماه آینده به شبکه آب شرب و سالم و پایدار متصل خواهند شد.
وی افزود: 29 تصفیهخانه تا پایان امسال به مدار خواهند آمد و تا پایان دولت یک هزار و 500 روستا به شبکه آبرسانی متصل خواهند شد و امیدواریم جزو اولین کشورهایی باشیم که همه روستاها از آب شرب و سالم برخوردار باشند.
وی با اشاره به اینکه در سطح دولت و مجلس حمایت خوبی از طرحهای آب و برق شده است، اضافه کرد: چند طرح مهم نیز در همین راستا در استان زنجان افتتاح شد.
استاندار زنجان نیز در این مراسم ضمن تبریک هفته دولت بر امیدبخشی بیشتر در جامعه تأکید کرد و اظهار داشت: امروز دشمن به دنبال ناامید کردن مردم ایران است.
فتحالله حقیقی با اشاره به پروژههای افتتاحی استان به مناسبت هفته دولت افزود: برخی از آنها افتتاح شده و برخی نیز در روزهای آتی افتتاح میشود.
وی در ادامه با عذرخواهی از مردم به علت تاخیر دو ماهه در گازرسانی به 14 روستای خرمدره بیان کرد: ما در تلاش بودیم که در هفته دولت افتتاح شود اما امیدوار هستیم که طرحهای آبرسانی را در همان مدت زمانی تعیین شده به انجام برسانیم.
*آغاز عملیات آبرسانی از سد مراش
طرح آبرسانی سد مخزنی مراش با هدف تامین آب شرب شهرهای دندی و ماهنشان و 122 روستای مسیر به میزان 4 میلیون مترمکعب در سال و تامین نیاز آبی صنایع مستقر در اطراف این شهرها به میزان 2.5 میلیون مترمکعب در سال در حال اجراست.
تاریخ آغاز مطالعات آبرسانی این سد به سال 89 بازمیگردد، اعتبار لازم برای اجرای این طرح 2 هزار و 728 میلیارد ریال است که در سال جاری 69.6 میلیارد ریال ابلاغ شده است.
خطوط انتقال آن به طول 78.6 کیلومتر با جنس فولادی بوده که از طریق پمپاژ آب به داخل مخزنی در ارتفاع 80 متری و انتقال آب به صورت ثقلی در ادامه مسیر خط انتقال عمل میکند.
این خطوط به قطر 300 تا 700 میلیمتر است که ظرفیت انتقال 510 لیتر آب در ثانیه را دارد؛ آبرسانی از سد مخزنی با ظرفیت سالانه 6.5 میلیون مترمکعب آب انجام میشود و در زمینی به مساحت 76 هکتار احداث شده است.
مطالعات سد مراش در اردیبهشت ۱۳۸۵ به مهندسین مشاور ارکان رهاب واگذار شده و پس از تصویب مطالعات توسط کارفرما و اخذ مجوز از ارگانهای مربوطه، عملیات اجرایی آن از خرداد ۱۳۸۸ آغاز شد و در اسفند ماه ۱۳۹۰ به اتمام رسید.
در ادامه با برگزاری مناقصه در اسفند ۱۳۹۰ پیمانکار اجرای عملیات سد و تاسیسات وابسته انتخاب شد، با تکمیل سیستم انحراف در حال حاضر عملیات اجرایی احداث بدنه سد در حال انجام است.
مبلغ اولیه این قرارداد این سد یک هزار و ۸۵۳ میلیارد ریال در نظر گرفته شده بود.
اهداف احداث این سد تامین آب شرب شهرستان ماهنشان، دندی و ۱۲۲ روستای منطقه است و از سوی دیگر تامین آب مورد نیاز صنایع مستقر در منطقه، بهبود شرایط زیست محیطی منطقه، اشتغالزایی در منطقه و کنترل سیلاب های رودخانهای نیز دیگر اهداف احداث این سند است.
سد مراش از نوع خاکی با هسته رسی است که ارتفاع آن از بستر رودخانه ۳۶ متر است و احداث سد تنظیمی مراش به عنوان کنترل سیل و تامین کننده بخشی از آب مورد نیاز صنایع منطقه است.
سد مراش با ۵۲ متر ارتفاع از بستر رودخانه و حجم مخزن ۴.۸۸ میلیون متر مکعب در نظر گرفته شده است.
عملیات اجرایی طرح آبرسانی سد مراش از آذر ۱۳۹۶ با مبلغ اولیه قرارداد یک هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال آغاز شده و در حال حاضر اجرای پیشرفت فیزیکی اجرای خط انتقال آب سد مخزنی مراش ۲.۷ درصد است.
گفتنی است، اعتبار هزینه شده تا پایان سال گذشته برای سد مراش ۲۴۰ میلیارد ریال بوده است و اعتبار ابلاغیه سال ۹۸، ۶۹.۶ میلیارد ریال و اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح یک هزار و ۹۵۱ میلیارد ریال است.
گفتنی است، سد مخزنی مراش در استان زنجان در شهرستان ماهنشان از توابع بخش انگوران و در ۱۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهر زنجان و در حدود ۴ کیلومتری شهر دندی قرار دارد.
در ادامه این برنامه کلنگزنی طرح آبرسانی به ۱۲۲ روستای شهرستان ماهنشان و شهرهای ماهنشان و دندی نیز انجام شد.
انتهای پیام/73005
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار