آخرین خبر فوری
خانه / اخبار / تکریم «شیخ آموزش و پرورش»

تکریم «شیخ آموزش و پرورش»

چهارشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۸ – ۰۰:۰۳

تکریم «شیخ آموزش و پرورش»

در مراسم «شبی با فرهنگ همدان» از شیخ آموزش و پرورش این استان تقدیر و از کتاب «تاریخ فرهنگ و معارف همدان» نوشته عباس زند رونمایی شد.

تکریم «شیخ آموزش و پرورش»

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، زمانی که چندان در شهر خبری از «هفته فرهنگ همدان» و «روز همدان» نیست، زیر سقف شیروانی یک مدرسه قدیمی که هزاران نفر پشت میز و صندلی‌اش نشستند، «شبی با فرهنگ» با حضور بزرگان ادبیات همدان و ایران برگزار می‌شود.

انبوه جمعیت از پله‌های تاریخی مدرسه ابن سینا بالا می‌روند و در سالن اجتماعات گردهم می‌آیند تا با شنیدن صلابت زبان پارسی روحی تازه کنند. همه منتظرند تا سخنرانی میرجلال‌الدین کزازی آغاز شود. مردی بلند همت که در راه اعتلای زبان پارسی بسیار کوشیده؛ سخن‌ها به رشته تحریر درآورده و از زبان و ادب فارسی و نفوذ آن در جهان گفته است.

برنامه با همت گنجینه آموزش و پرورش و هفته‌نامه «همدان نامه» برنامه ریزی و اجرا می‌شود. نخستین بخش این برنامه بزرگداشت مردی از عرصه تعلیم و تربیت است که سال‌ها در همین مدرسه ابن سینا محصلان بی‌شماری را تربیت کرده است که هر یک امروز نام و آوازه‌ای برای خود دارند. «محمد شیخ» که این روزها بر روی ویلچر دوران بیماری را طی می‌کند، خودش نمی‌تواند پشت تریبون قرار بگیرد و سخن بگوید، بنابراین ابتدا کلیپی پخش می‌شود که محصلان شیخ آموزش و پرورش از خاطراتشان با او می‌گویند، عکس سیاه سفید نیز از جوانی‌های شیخ در پایان کلیپ نمایش داده می‌شود و هادی شیخ برادر معاون اسبق مدرسه ابن سینا پشت تریبون می‌رود تا از زبان او حرف بزند و سنت قدردانی را به جا آورد.

از شیخ آموزش و پرورش که تقدیر شد؛ نوبت به مدیرکل آموزش و پرورش رسید تا پشت تریبون قرار بگیرد، محمد پورداوود، به مناسبت حضور استاد زبان پارسی، میرجلال‌الدین کزازی از اهمیت ادبیات و اثر آن در تحولات اجتماعی می‌گوید.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان عنوان می‌کند: ادبیات آیینه تمام نمای رویدادها، رفتارها و سیر تحولاتی اندیشه یک جامعه است که زبان حال مردم بوده و شناسنامه ملتی را بازگو می‌کند.

پس از این مقام مسؤول، علی‌اصغر بشیری، استاد دانشگاه پشت تریبون قرار می‌گیرد تا به مناسبت هفته فرهنگی همدان از رشیدالدین فضل‌الله همدانی بگوید و به تشریح کتاب پربارش یعنی «جوامع‌التواریخ» بپردازد.

سخنان علمی دکتر بشیری که به اتمام می‌رسد، امیرشهاب رضویان، کارگردان صاحب‌سبک همدانی به سخنرانی می‌پردازد و از مدیرکل آموزش و پرورش می‌خواهد ساختمان‌های قدیمی چون مدرسه جنت و کانون بازنشستگان آموزش و پرورش را برای این شهر حفظ کند.

امیرشهاب، فرزند همدان با بیان اینکه هر مدیر یک ساختمان برای این شهر نگاه دارد، شهر حفظ می‎شود عنوان می‌کند: در شهری که میلیاردها تومان برای سنگی کردن پیاده‌‌راه‌ها هزینه می‌شود قطعاً برای حفظ ساختمان نیز پول پیدا می‎شود.

وی مدیرکل آموزش و پرورش را مستقیماً خطاب قرار می‌دهد و می‌گوید: اگر این دو ساختمان برای این شهر حفظ نشود، در تمام رسانه‌ها از کوتاهی‌های مدیران سخن خواهیم گفت.

اما در نهایت انتظارها به سر می‌رسد و استاد زبان پارسی به سخنرانی می‌پردازد، میرجلال‌الدین کزازی سخنان خود را با اشاره به قدمت همدان و فرهنگ غنی آن آغاز می‎کند. دستگاه آموزش و پرورش پایتخت تاریخ و تمدن ایران‌زمین را از قدیمی‌ترین دیوانسالاری‌ها معرفی می‌کند و گنجینه آموزش و پرورش یا به قول خودش دیرینه‌کده همدان را یکی از دو دیرینه‌کده قابل ستایش در ایران می‌داند.

وی فرهنگ را گنجینه‌ای که هرگز پایان نمی‌یابد می‌خواند و اظهار می‌کند: اگر مردی استثنایی در یکی از حساس‌ترین برهه‌های تاریخی این سرزمین سربرنمی‌داشت و سخنی با آن صلابت و استواری نمی‌سرود امروز از فرهنگ غنی ایرانی و زبان پارسی خبری نبود.

استاد ادبیات فارسی می‌گوید: برخلاف زبان انگلیسی که با زور در دنیا گسترش یافت این زبان فارسی بود که در ایران نو، ایران پس از اسلام به دلیل محتوای غنی و فرهنگ بی‌نظیرش در گوشه و کنار دنیا رخنه کرد.

در پایان سخنان کزازی، آیین رونمایی از کتاب تاریخ فرهنگ و معارف همدان نوشته عباس زند برگزار می‌شود و نویسنده با بیان سخنانی از همراهانش در تدوین این کتاب قدردانی می‌کند.

انتهای پیام/89040/

اخبار مرتبط


اقامت 24

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار
globe


فناوا صفحات اخبار


رسپینا


هتل تارا


سرمایه


بیمه البرز

دیدن ادامه خبر

درباره admin

همچنین ببینید

ابراز همبستگی رئیس جمهوری ماداگاسکار در پی حمله تروریستی به کنسولگری ایران در دمشق

رئیس جمهوری ماداگاسکار در پی حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری کشورمان در دمشق، در پیامی از طرف خود و ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *