سهشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۸ – ۲۲:۴۷
حسینی: تئاتر در ایران اسلامی یک دانشگاه است
معاون هنری وزیر ارشاد تئاتر را یک دانشگاه دانست که همه از آن درس میگیرند.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، سیدمجتبی حسینی امشب در اختتامیه جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان که در مریوان در حال برگزاری است، اظهار داشت: به مریوان، میزبانِ مهربان سلام، به آزاده مردمانی که چون چهل چشمه سربلند و چون زریوار" آبرومند، سلام!
وی گفت: نمیتوانم شادمانیِ خود را از برگزاری این رویدادِ بینالمللی و نامدار، در این گوشه از ایرانِ عزیز، پنهان کنم که نشانه اعتماد و اطمینان به پویش هنرِ در دور و نزدیک این سرزمین، همین استمرار تئاتر خیابانی مریوان است که سالهاست در ادامه ذکر همه مناقب مریوان، تئاتر هم افزوده شده و این پیوستی مبارک، ممکن نشده مگر به غیرت جان به جان هر کدام از مردمان و مسئولان این دیار کریم.
وی اذعان داشت: تئاتر خیابانی در روزگار ما نه فقط یک گونه تئاتری، که دانشگاهی است که سایه به سایه مردمان کوچه و بازار، بساط پهن میکند و آگاهی و اندیشه تعارف این غنیمت است که به خردمندی و هوشیاری و بنا به مسئولیت شهروندی، تئاتر بی دغدغه ی نور و صدا و صحنه، مردم را انتخاب می کند و فروتنانه، دقیقههای مخاطبان خود را به درک و دانش میآمیزد.
وی اظهار کرد: اگر به نابخردی به این طبل میکوبیدند که تئاتر هنر اغنیاست و تحلیلی از دردمندی انسانِ معاصر ندارد، اکنون میتوانیم به گواه آثار تئاتر امروز، فاصله نمایشهای محیطی که به صراحت بیشتری، مؤید انتقاد و اعتراض انسان معاصر در مواجهه با رویدادهای اجتماعیاند، به اصالت «تئاتر برای همه» ایمان بیاوریم.
وی عنوان کرد: در این روزها که نامِ «مریوان» به تدارک جشنواره تئاتر خیابانی بیشتر به چشم میآید و به گوش مینشیند، آرزوی میکردم که ای کاش این همت و حمیّت که در شادمانیِ مردمانی که گرداگرد هر صحنه تئاتر تکرار میشود و به نعمت دوراندیش مسئولان، جاودانه میشود آینه تمام نمای دیگر بلاد سرزمینم باشد.
وی تصریح کرد:مجال مغتنمی است که با یادآوری دشواریهای مردمان نجیب این خاک پاک، خاضعانه از هنرمندان تئاتر خیابانی بخواهم چنان بیافرینند که سنگی از پیش پایی برخیزد و عصایی در دست از پا افتادهای باشند که هنر به راحت و رعایت مردم مکلف است و نوشدارویی اگر به صلاح و مصلحت وقت باشد «هنر» است که نه میمیرد و نه میمیراند.
وی افزود: معیار ارجحیت هر دورهای از برگزاری این جشنواره شریف، نه صرف شکوه و شمایل اجرایی که در نوبت خود مغتنم است، بلکه سطح تولید محتوای متنفّذ و میزان اثرگذاری اجتماعی و اصلاح سهوهای شهر و شهروندی است که براساس اقوال و آمار، تعالی و ترقی ادوار جشنواره مریوان مشهود و محسوس است.
وی گفت: اکنون میتوانیم با افتخار بگوئیم که مرز مریوان نه به دیوار و قلعه و بارو که به «صلح و صلاحی» که تئاتر در دل و جان دارد، مستحکم است و اگر چه گاه دریغاگوی کم توجهی و کم اعتمادی به عالم هنر و هنرمندان عالم بودهایم، خوشا امروز که شکرگزار این حسن اتفاق هستیم.
وی در پایان افزود:سپاس قلبی خود را به هنرمندان و دست اندرکاران دلسوز نیاز میکنم و بهروزی این سلسله را از خداوندگار حُسن و هنر مسئلت دارم و ختام سخن را این بیت مشکین خواجه راز میدانم که فرمود: حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت آری به اتفاق جهان می توان گرفت.
انتهای پیام/2330/71
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار