در تولید محصولات چاپی به خودکفایی نزدیک شدهایم/ توانایی چاپ برای صادرات مواد اولیه به ترکیه
یک کارشناس چاپ بستهبندی به اشاره به قابلیتهای ایجاد شده در این حوزه در کشور میگوید: اگر در گذشته ترکیه بازار ایران را در دست داشت، اکنون کلیه محصولات چاپی در داخل تولید میشود و توانایی صادرات مواد اولیه به ترکیه نیز وجود دارد.
- ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ – ۰۴:۰۸
- فرهنگی
- ادبیات و نشر
مسعود فرشیفرید مدیرعامل شرکت بازدید در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به فرصتهایی که پیش روی چاپ بستهبندی در کشور فراهم شده است، گفت: پیش از این در سالهای اخیر حجم سفارش کالاهای چاپی به خارج از کشور بسیار بود، در نتیجه میزان واردات محصولات چاپی به کشور نیز بالا بود، اما در سالهای اخیر با افزایش نرخ ارز دیگر این کار مقرون به صرفه نیست و خوشبختانه میزان واردات نیز کاهش داشته است.
وی ادامه داد: هزینههای تولید کالاهای چاپی در کشور بسیار پایینتر از خارج از کشور شده است، اگر دولت در این زمینه حمایتهایی نیز داشته باشد، ما میتوانیم در داخل تتراپکهای چند لایه را هم تولید کنیم.
فرشیفرید تصریح کرد: در سالهای گذشته عمده سفارشات تتراپک و لیبلهای پشت برچسبدار از ترکیه وارد میشد، اما اکنون توانایی تولید همه آنها در داخل کشور وجود دارد و واردات این کالاها در بسیاری از موارد به صفر رسیده است.
وی با اشاره به وضعیت اقتصادی نامناسب صنعت چاپ گفت: در حوزه چاپ بستهبندی وضعیت البته بسیار بهتر از چاپ کتاب است، به ویژه چاپخانههایی که ماشینآلات خود را بروز کردهاند، با سفارشات خوبی مواجه شدهاند، چون قیمت سفارشات نسبت به ترکیه حداقل 30 درصد کمتر است پس مصرفکننده داخلی برایش مقرون به صرفه است که از تولید داخل استفاده کند.
کاهش واردات چاپی از 200 میلیون کیلو به 40 میلیون/ حذف بخش مسابقات از جشنواره چاپ
فرشیفرید تصریح کرد: اکنون حتی این قابلیت وجود دارد که با توجه به اختلاف قیمت ارز مواد اولیه موجود را به ترکیه صادر کنیم، قیمت ما حتی از چین نیز بسیار پایینتر است. درست است که دلار 12 هزار تومان شده است، اما هزینههای تولید، کارگر، آب و برق و … تفاوت چندانی نکرده است.
وی گفت: کما اینکه در بسیاری از تولیدات ما وابستگی به مواد وارداتی نداریم، برای نمونه در لیبلهای شیشههای دلستر و … ما از کاغذ مازندران و پلیمرهای پتروشیمی استفاده میکنیم، تنها در مرکب وابستگی داریم، بنابراین تقریباً 90 درصد کار داخلی است. در مورد بستهبندیهای کارتنی 90 درصد مرکب هم در ایران تولید میشود. بنابراین اگر اندکی به مواد اولیه و تولید آن توجه کنیم، تقریباً همه کالاهای چاپی را در داخل از صفر تا صد تولید خواهیم کرد.
فرشیفرید در پاسخ به این پرسش که آیا محصولات چاپی را صادر هم کردهایم، گفت: صادرات اینجور کالاها چمدانی است و عمدتاً از طریق مرزها و بازارچهها و مناطق آزاد انجام میشود، بنابراین اطلاعات گمرکی دقیقی وجود ندارد.
انتهای پیام/