دوشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۸ – ۰۹:۳۱
سهم ۲۵ درصدی صنعت از اشتغال اردبیل/ ۱۰ ناحیه صنعتی روستایی راهاندازی میشود
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل گفت: یک هزار و ۷۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری در استان اردبیل فعال هستند که از سهم ۲۵ درصدی در اشتغال استان برخوردارند.
محمد اهلی صبح امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اردبیل اظهار کرد: از تعداد یک هزار و ۷۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری در استان یک هزار و ۲۰ واحد کوچک صنعتی، ۲۶ واحد صنعتی متوسط و ۲۴ واحد صنعتی بزرگ فعال است که سهم ۲۵ درصدی اشتغال استان را عهده دارند.
وی افزود: در کشور ما صنایع براساس ظرفیت اشتغال طبقهبندی میشوند بهطوریکه اشتغال زیر ۵۰ نفر بهعنوان صنایع کوچک، اشتغال بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر صنایع متوسط و اشتغال بالای ۱۰۰ نفر در یک واحد صنعتی را صنایع بزرگ مینامند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل از قرار گرفتن ۵۵۰ واحد صنعتی در داخل شهرک صنعتی خبر داد و بیان کرد: ۴۹ درصد از واحدهای صنعتی در خارج از شهرکها و نواحی صنعتی قرار گرفته است که این میزان ۵۲۵ واحد را شامل میشود.
وی به توسعه شهرکها و نواحی صنعتی در استان اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر ۱۵ شهرک صنعتی دولتی در زمینی به مساحت یک هزار و ۲۰۰ هکتار در استان وجود دارد که عملیات اجرائی چهار ناحیه صنعتی در مناطق موران، انگوت، مشگینشهر و خلخال شروع شده و امیدواریم تا سال ۹۹ به مرحله واگذاری زمین به سرمایهگذاران برسد.
اهلی یادآور شد: طبق مصوبه برنامه پنج ساله ششم توسعه، ۹۸ ناحیه صنعتی روستایی در کشور راهاندازی میشود که از این تعداد سهم استان اردبیل ۱۰ ناحیه صنعتی خواهد بود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه یکی از سیاستهای دولت در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی راهاندازی شهرکهای صنعتی خصوصی در کشور است، در استان اردبیل نیز چهار شهرک صنعتی خصوصی همچون شهرک صنعتی قهرمان (گرمی)، آرتاپلاست (نمین) و پتروشیمی که اخیرا پروانه بهرهبرداری دریافت کرده است در مراحل اجرای عملیات هستند.
تشریح چگونگی حمایت دولت از شهرکهای صنعتی
اهلی همچنین به مزیتهای قرار گرفتن صنایع در داخل شهرکهای صنعتی اشاره کرد و گفت: مستثنی بودن از قوانین شهرداری در صدور پروانه ساختمانی، واگذاری زمین با نازلترین قیمت بهصورت ۲۰ درصد نقد و مابقی ارزش ریالی زمین در اقساط سه ساله، عدم وجود مشکل در خصوص کاربری از جمله حمایتهای این بخش بوده و تامین امکانات زیرساختی و امتیازات آب، برق، گاز، تلفن، فاضلاب، آتشنشانی نیز برعهده شرکت شهرکهای صنعتی میباشد.
وی ادامه داد: مجوز احداث و پایان کار رایگان و نیز برخورداری از معافیتهای مالیاتی در مناطق محروم ۱۳ سال و مناطق برخوردار ۷ سال از دیگر بندهای بسته حمایتی از سرمایهگذاران در شهرکهای صنعتی میباشد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل بر حمایت از شهرکهای دانش بنیان برای واگذاری زمین تأکید کرد و گفت: در واگذاری زمین حمایتهای ویژهای از ایثارگران و نخبگان دانشگاهی و متقاضیان در شهرها و مناطق محروم استان از جمله رضی، گرمی، کوثر به عمل میآید و در مناطق محروم، زمین با ۵۰ درصد تخفیف واگذار میشود.
وی از حمایت استاندار اردبیل و مجوز وزیر کشور به منظور تثبیت قیمت زمین در سال ۹۸ خبر داد و افزود: در همین راستا ۱۰مورد از قراردادهای متقاضیان، حدود یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان از تخفیفات دولتی استفاده کردهاند.
اهلی از راهاندازی کلینیک کسبوکار در استان اردبیل خبر داد و بیان کرد: این کلینیک با ۲۹ مشاور در حوزه های مختلف برای اولین بار در کشور راهاندازی شده است که وظیفه ارائه مشاوره های تخصصی به سرمایهگذاران را بر عهده دارند.
وی تشریح کرد: ۲۸ فقره قرارداد از ابتدای سال ۹۸ تا کنون منعقد شده است که این قراردادها در زمینی به مساحت بالغ بر ۱۵ هکتار و به ارزش ۶۵ میلیارد ریال بوده است که ۲۲ میلیارد ریال تخفیف به روشهای مختلف برای سرمایهگذاران اعطا شده است.
اهلی با بیان اینکه در سال ۹۸ سه خوشه صنعتی شامل لبنیات، پلاستیک و فرش دستبافت فعال شده است، تاکید کرد: طبق برنامهریزیهای انجام یافته و نیز مجوزهای کسبشده ۱۲ خوشه صنعتی شامل مبلمان، فلزی، مصالح، پوشاک، آب معدنی، نساجی، سنگهای قیمتی و ساختمانی و … در سال ۹۸ تعریف خواهد شد.
حمایت از صنعت تنها در بخش تسهیلات مالی خلاصه نمیشود
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل از برگزاری ۳۰۰ دوره آموزشی برای مدیران واحدهای صنعتی در سال ۹۷ خبرداد و گفت: در سال ۹۸ مصمم هستیم ۸۰۰ دوره آموزشی را برای هزار و ۸۰۰ نفر از مدیران واحدهای صنعتی در راستای ارتقای دانش علمی و مدیریتی آنان برگزار کنیم.
وی برپایی تورهای صنعتی را یکی از برنامههای ارزشمند توصیف کرد و گفت: در سال گذشته ۷۱ تور برای ۱۵۰۰ نفر از مدیران صنایع کوچک و متوسط استان برگزار شد که حاضرین از صنایع سایر استانهای کشور بازدید می کنند.
اهلی به فعالیت ۱۰ واحد صنعتی دانش بنیان در استان اشاره کرد و ادامه داد: ارتباط بین صنعت و دانشگاه یکی از اولویتهای برنامهریزی شرکت شهرکهای صنعتی است که در همین راستا از پایاننامههای مرتبط تا سقف ۶۰ میلیون ریال در مقاطق کارشناسی ارشد و دکتری حمایت میشود.
وی در پایان از طرح بخشودگی جرائم معوقات بانکی خریداران زمین از شرکت شهرکهای صنعتی خبر داد و گفت: صاحبان صنایع کوچک و متوسط که در بحث واگذاری زمین بدهی دارند تا تاریخ ۱۰ شهریورماه سالجاری میتوانند با پرداخت اصل بدهی از بخشودگی جرائم بهرهمند شوند.
انتهای پیام/۳۴۶۳/۶۱۳
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار