سهشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۸ – ۰۹:۳۷
فرسودگی مجلسی آل عصفور و مسجد جمعه بوشهر/ ضرورت مرمت دو بنای تاریخی مهم تشیع
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: متأسفانه مسجد جمعه و بنای مجلسی آل عصفور مدتهاست که دچار فرسودگی شده که با پیگیری اداره اوقاف و میراث فرهنگی اقداماتی صورت گرفته و این دو بنا محفوظ مانده، اما نیازمند تعمیرات لازم است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر، آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری با حضور در مسجد جمعه و همچنین مجلسی آیتالله شیخ حسن آل عصفور واقع در بافت تاریخی شهر بوشهر، از مسجد جمعه بازدید و از نزدیک در جریان روند تعمیرات و مرمت مجلسی این عالم بزرگ بوشهر که یک اثر تاریخی است، قرار گرفت.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر اظهار داشت: مسجد جمعه، مسجدی کهن و بسیار پر پیشینه در بوشهر و همچنین مجلسی شیخ حسن آل عصفور نیز یکی از بناهای فرهنگی قدیمی جهان تشیع و ایران است.
امام جمعه بوشهر با بیان اینکه آل عصفور صاحب تألیفات بسیار عمیق و ارزشمند هستند، افزود: این مسجد و مجلسی یادگار بزرگان، فرهیختگان و علمای بزرگی مثل شیخ حسن آل عصفور، شیخ محمدعلی آل عصفور، شیخ خلف آل عصفور، شیخ عبدالعلی آل عصفور و شیخ محمد آل عصفور است که در تاریخ تشیع همچون ستارهای پرفروغ درخشیدهاند.
صفایی بوشهری با بیان اینکه اولین مبارزه با انگلیس در بوشهر از مسجد جمعه و با حکم مرحوم شیخ حسن آل عصفور آغاز شد، اظهار کرد: مسجد جمعه و مجلسی شیخ حسن آل عصفور در گذشته مراکز حضور، آموزش و تدریس علما و محل عبادت بزرگان و حوادث بزرگ تاریخی مثل مشروطیت و تاریخ بزرگ مبارزه با انگلیس بوده است.
وی در ادامه تصریح کرد: متأسفانه این مسجد و بنای مجلسی مدتهاست که دچار فرسودگی شده که با پیگیری اداره اوقاف و میراث فرهنگی اقداماتی صورت گرفته و این دو بنا محفوظ مانده، اما نیازمند تعمیرات لازم است.
آیتالله صفایی بوشهری ادامه داد: طی بازدیدی که از مجلسی شیخ حسن آل عصفور داشتم، تعمیرات متوقف شده که باید هر چه سریعتر این تعمیرات شروع و به سرانجام برسد.
امام جمعه بوشهر، مسجد جمعه را نیز نیازمند تعمیرات دانست و گفت: امیدوارم مسؤولان در این رابطه اقدامات لازم را بهعمل آورند و هرچه سریعتر این دو بنای مهم و تاریخی جهان تشیع و ایران را مرمت و شرایطی فراهم کنند که این دو مرکز که وقایع و حوادث مهم تاریخی در آن صورت گرفته است، به سرانجام برسد.
گفتنی است، مسجد جمعه یکی از قدیمیترین مساجد شهر بوشهر و یکی از موقوفات آیتالله شیخ حسن آل عصفور است. همچنین خانه (آرامگاه) شیخ حسن آل عصفور که به مجلسی مشهور بوده، خانهای دو طبقه و محل سکونت و انجام امور قضایی و اداری وی بوده؛ آرامگاه او نیز در همین مکان واقع است. این دو بنا در کوی شنبدی واقع در بافت تاریخی شهر بوشهر قرار دارند.
شیخ حسن آل عصفور از فقهای بهنام و از اسلام شناسان بزرگ بوشهر بود که بعد از شهادت پدرش در بحرین به بوشهر مهاجرت کرد و در محله شنبدی به فعالیتهای مذهبی و اجتماعی مشغول بود. وی که متولد سال ۱۱۶۹ هـ. ق و از علمای بهنام ارجمند در قرن سیزدهم هجری قمری است در سال ۱۲۶۱ قمری بدرود زندگی گفت و در خانهاش به خاک سپرده شد که دارای آرامگاه مشهوری است.
رساله عملیه در طهارت و نماز، مناسک حج، رسالهای در احکام و شرح منظومه پدرش در اصول پنجگانه از تالیفات وی میباشد. همچنین شیخ حسن آل عصفور یکی از واقفان بزرگ بوشهر است که موقوفات آن بیش از هزار رقبه دارد.
انتهای پیام/
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار