آخرین خبر فوری
خانه / اخبار / «مرسین»، پرنده‌ ایرانی که رکورد جهانی را شکست

«مرسین»، پرنده‌ ایرانی که رکورد جهانی را شکست

دوشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۸ – ۱۱:۲۰

«مرسین»، پرنده‌ ایرانی که رکورد جهانی را شکست

حسین یاری‌فر نخبه لرستانی است که توانسته کوچکترین ربات پرنده دنیا را به اسم (مرسین) اختراع کند و نشان دهد که جوان ایرانی با همت و تلاش والای خود در هر شرایطی می‌تواند مرزهای علم و دانش را گذرانده و برای این مرز و بوم افتخار آفرینی کند.

«مرسین»، پرنده‌ ایرانی که رکورد جهانی را شکست

به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، همواره همت جوانان ایرانی بالا بوده، چه آن زمان‌ها که در شرایط سخت جنگ نظامی بدون داشتن سلاح و تجهیزات پیشرفته و تنها با ایثار شهد شیرین جان در مقابل دشمنان ایستاده و نهال انقلاب را آبیاری و آن را تنومند کردند و چه حال که تحریم‌های ناجوانمردانه استکبار جهانی به جهت تضعیف آرمان‌های والای نظام یکی پس از دیگری علیه ملت ایران اعمال می‌شود.

تجربه دوره‌های مختلف ثابت کرده هر چه فشارهای دشمن خارجی سخت‌تر و جان‌فرساتر شود اراده و تلاش ایرانیان برای شکست غول‌های کاذب مضاعف می‌شود، نقشه‌های شوم درهم‌شکننده‌ای که تنها جوانان انقلابی یارای مقابله و مبارزه با آن را داشته و هر بار قدرتمندانه‌تر از قبل فتحی شیرین را برای ایران اسلامی به ارمغان می‌آورند و دشمن را مفتضحانه بر زمین ما می‌توانیم، می‌زنند.

خوب که بنگری در صدر همه نبردهای فاتحانه چهل ساله اخیر کشور، فرماندهان جوان، انقلابی، مبتکر، خودجوش و خلاقی را می‌بینی که شرایط سخت تحمیل شده به میهن را نه مانعی برای پرواز بلکه بالی برای گشودن و سیر در افق‌های دوردست دیده‌اند، با همه سختی‌ها و کمبودها اما نهراسیده و امیدوارانه در مسیرهای دشوار پیش‌رو گام نهاده‌ و افتخارآفرین شده‌اند.

جوانانی که رهنمودهای مقام معظم رهبری را همچون جان عزیز دانسته و در تحقق فرامین حکیمانه رهبری از هیچ تلاشی دریغ نکرده‌اند، اگرچه بارها تلاش‌شان بدون ثمر مانده اما لحظه‌ای از پای ننشسته و قوی‌تر از گذشته و تنها برای برداشتن باری از دوش جامعه و گره‌ای از مشکلات باز کردن به میدان بازگشته‌اند.

حسین یاری‌فر مبتکر و مخترع دهه هفتادی لرستانی همچون دیگر جوانان افتخارآفرینان میهن اسلامی در جهت اعتلای کشور کوشیده و توانسته با توانمندی و استفاده از هوش خلاقش دست به اختراعات کاربردی بزند، تولیداتی که برخی‌هایشان رکوردهای جهانی زده و نام ایران و ایرانی را بار دیگر بر سر زبان‌ها انداخته است.

مخترع و تولیدکننده کوچکترین ربات پرنده دنیا و همچنین ثبت‌کننده چندین اختراع در حوزه‌های رباتیک، الکترونیک، نانوفناوری و پزشکی معتقد است ایران اسلامی نه به مثابه چین، ژاپن و یا کشورهای غربی بلکه تنها شیعه‌خانه امام‌زمان(عج) است که بایستی برای عزت‌ و عظمت نام آن کوشید.

این مبتکر خرم‌آبادی همچنین توانسته در تحقق منویات رهبر انقلاب مبنی بر رونق تولید و اشتغال گام مثبتی بردارد و با کارآفرینی و تاسیس شرکتی فناورانه و فعال در زمینه اختراعات تکنولوژی، چندین نفر را نیز مشغول به کار کند.

با این جوان مخترع و خلاق که بارها پیشنهاد حضور و فعالیت در کشورهای عربی و غربی را رد کرده تا برای کشورش مفید و موثر واقع شود دقایقی را به گفت‌وگو نشسته‌ایم که ماحصل آن را در ذیل می‌خوانید.

برخی‌ها معتقد به وجود هوش برتر در مخترعین و مبتکرین هستند، این باور را می‌پذیرید؟

از نظر داشتن نیرویی ماورای ذهن دیگران خیر؛ همچون دیگران در مدارس عادی درس خوانده و خانواده‌ای معمولی دارم، با شرایط سخت اقتصادی جامعه وارد دانشگاه شده و پس از گذراندن دروس تدریس شده همچون سایر دانشگاه‌ها فارغ‌التحصیل شده‌ام.

تنها فصل ممیزکننده زندگی مخترعین از دیگر افرادی که پس از کسب مدرک نا امیدانه در جامعه به دنبال کار گشته و در پی پشت‌میز نشینی برآمده‌اند، این است که صاحبان ایده خود به دنبال کارآفرینی بوده و سعی می‌کنند به اطراف نگاهی خلاقانه و چه بسا درآمدزا داشته باشند.

هر ایده‌ موفقی بدون تردید زاده مشکلی بزرگ در پیرامون صاحبش بوده است، مگر می‌شود دردی را ببینی و در پس درمان آن برنیایی، مگر می‌توان دلی تپنده برای کشور داشته باشی اما نسبت به دغدغه‌هایش بی‌تفاوت شوی، قطعا اختلاف سطح تفکری نخبه با دیگران در تفاوت نگاه‌ها به جامعه و مسائل پیرامون و نه قدرت ذهنی برتر است.

نخبه سازنده ربات پرنده و یا هر وسیله خاصی نیست، هر کسی که در کارش حرفه‌ای شد را می‌توان نخبه در نظر گرفت، مگر نه این است که برای حرفه‌ای شدن بایستی از همه ابعاد هدفت آگاهی پیدا کنی و با توسعه آن برای جامعه‌ات مفید واقع شوی.

با این اوصاف اختراعات شما نشات گرفته از مشکلات روز جامعه هستند؟

بدون تردید تمامی ایده‌های منجر شده به اختراع ناشی از وجود مشکل و یا دغدغه‌ای در پیرامون زندگی‌ام بوده است، اختراع یعنی حل مسئله‌ای که دیگران نسبت به آن بی‌تفاوت هستند و بارها این موضوع سبب شد که نیازی از جامعه‌ام را با تولید برطرف و کشور را از لزومی بی‌نیاز سازم.

به طور نمونه لرستان سرزمینی است دارای مواهب بکر و خدادادی که هر زمان گردشگران بسیاری را از نقاط مختلف می‌پذیرد، گاهی برخی گردشگران قادر به لذت بردن از تمامی زیبایی‌ها نیستند و اختراع عینک مجازی این فرصت را به مخاطب میدهد که با کمک ربات از لذت‌ها بهره‌مند شود.

به برخی از افتخارات و اختراعات خود اشاره می‌کنید؟

دانشجوی برگزیده سال ۹۳ شدم و مقام اول مسابقات رباتیک اصفهان و مقام سوم مسابقات خیام را نیز تاکنون کسب کرده‌ام.

در زمینه‌های مختلف اختراعات زیادی داشته‌ام از جمله ساخت ربات پرنده ۱.۸ سانتی متری که کوچکترین ربات پرنده دنیا است، مین یاب هوشمند، هدایت کننده اسلحه از راه دور، احیا کننده سیستم عصبی بدن، شناسایی سرطان با نانو فناوری، رفع پوکی استخوان با نانو فناوری و ساخت گیت هوشمند.

مهمترین اختراعم شاید ارتباط‌دهنده بین شبکه عصبی انسان و رایانه محسوب شود، وسیله‌ای که احیاکننده اندام‌های فلج و سیستم عصبی افرادی است که حرکات خود را از دست داده‌اند و این موضوع آن‌ها را از انجام بسیاری از برنامه‌ها و اهداف باز داشته و امیدوارم با تولید این اختراع بخشی از مشکلات افراد اسیب‌دیده از نظر عصبی مرتفع شود.

در مورد ربات پرنده نیز توضیحاتی ارائه می‌دهید؟ اختراعی که مرزهای جهانی را شکسته و با صدای کم تولیدی، شناسایی آن را مشکل کرده است.

سال 2012 رباتی با نام «کوادروتور» در دانشگاه پنسیلوانیا از پیشرفته‌ترین مراکز علمی دنیا ساخته شد، آن زمان سازندگان کوادروتور مدعی شدند کوچکترین ربات پرنده جهان با سایز 9 سانتی‌متری را ساخته که قدرت فیلم‌برداری با برد 60 متر را دارد.

با شنیدن این خبر که اتفاقا گستردگی خوبی در سراسر دنیا و از جمله کشور ایران پیدا کرده بود درصدد ساخت رباتی پرنده با ابعادی کوچکتر و البته شعاع پروازی بیشتر برآمدم که پس از مدت‌ها تلاش توانستم «مرسین 1» و سپس «مرسین 2» را با ابعاد کوچکتر از نمونه خارجی و با برد بیشتر و البته تولید صدای کمتر اختراع و به مرحله تولید انبوه برسانم.

ربات پرنده «مرسین» رکورد جهانی را شکست و در جشنواره اختراعات حرکتی که در تهران برگزار شد به عنوان ربات برگزیده ایران انتخاب و توسط علی اکبر صالحی رئیس وقت انرژی اتمی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

ارتباط علم با صنعت را در کشور چگونه است و آیا کتب تدریس شده انگیزه لازم برای تحقیق و اختراع را در بین دانشجویان فراهم می‌سازد؟

ارتباط علم با صنعت را موضوعی شیک و در حد جلسه و گفت‌وگو و نه فراتر از این واقعیت می‌دانم، چرا که متولیان آن‌گونه که شایسته بوده به این امر توجه لازم را نداشته و تنها تئوری‌نگری را سرلوحه آموزش در مقاطع تحصیلی مختلف قرار می‌دهند.

اگر به دنبال کسب علم جهت کاربردی‌کردن در صنعت هستیم دانشگاه محیطی مناسب برای این مهم نیست چرا که کتاب‌های تدریس شده حداقل در حوزه مکانیک انتشار یافته از سال‌های بسیار دور هستند و این در حالی بوده که دانش هر لحظه در حال تغییر و تحول است و بنابراین نمی‌توان با طناب پوسیده به قله‌های رفیع رسید.

قدری به دغدغه‌های جامعه مخترعین اشاره کنید؟

ذکر این نکته لازم است که منتظر ماندن و هدف نداشتن دو افت بزرگ برای مردم و به ویژه جوانان است، اینکه جوانی منتظر دست غیب برای رسیدن به آرزوهایش باشد را درک نکرده و با آن بسیار مخالفم، انسان آزاد و صاحب اختیار آفریده شده که راهش را خود بسازد و منتظر نیرومحرکه‌ای از بیرون برای پیشرفت نباشد.

اینکه گاهی نخبگان را در حال شکایت می‌بینید ناشی از نبود امکانات نیست بلکه موضوع گلایه متاثر از نداشتن هدف برای تحقق برنامه‌ها است، نخبه بایستی از کمترین امکانات دست به خلق بزرگترین و بهترین ابزار توسعه بزند مگر نه هر کسی با داشتن شرایط ایده‌آل قادر به تولید و کشف پدیده‌ها است.

همان‌گونه که مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان فرمودند نا امیدی سم است، آن هم برای جوان انقلابی که هرگاه خواسته سخت‌ترین صخره‌ها را با صرف اراده در هم شکسته و شگفتی‌آفرین شده است.

جایگاه این قشر را در بین مسؤولان چگونه می‌بینید؟

صرف‌نظر از انگیزه‌های شخصی اما گاهی با وجود عزم و اراده برخی بروکراسی‌های اداری موجب شده مخترع از ثبت و تولید محصول خودداری کند، قوانینی که دست و پا گیر بوده و شرایط نامطلوبی را برای جوانی که سرشار از ایده فراهم می‌سازد.

علاوه بر این هزینه‌های بالای تولید ایده در کشور با توجه به افزایش قیمت دلار سبب شده برخی اختراعات ولو با وجود کاربردی‌ بودن منجر به تولید در سطح انبوه نشوند، در این میان استفاده از ظرفیت بخش خصوصی می‌تواند راهگشا شود و نخبه را در ادامه مسیر یاری دهد.

از سوی دیگر بازار فروشی برای محصولات تولیدی مخترعین وجود ندارد و یا اینکه صرفا برای برخی حوزه‌های خاص سرمایه‌گذاری انجام می‌شود، از این‌رو می‌طلبد مسوولان و مراکز علمی ذی‌ربط همچون پارک علم و فناوری نسبت به شناسایی بازارهای فروش اهتمام ورزند.

با اختراع کردن به دنبال چه هدفی هستید؟

با اختراع کردن به دنبال ساختن امپراطوری زندگی‌ام هستم، به شدت بر این باور اعتقاد دارم که ایران شیعه خانه امام زمان(عج) است و برای اعتلای این خانه بایستی در مسیر توسعه ولو با وجود سخت‌ترین مشکلات قدم برداشت و از هیچ کمبود امکانات و نبود تجهیزاتی نترسید.

اگرچه بارها از کشورهای مختلف درخواست همکاری و یا اقامت داشته‌ام، با پذیرش این موضوع تنها هزینه خانواده چند نفری را تأمین می‌کنم، حال اینکه با کارآفرینی در ایران و تجاری سازی تولیدات ضمن سربلندی و افتخارآفرینی، اشتغال‌زایی بسیاری برای جوانان ایجاد و منبع مالی خوبی برای هم‌وطنانم فراهم می‌شود.

و سخن شما با جوانانی که اندیشه مخترع شدن دارند؟

بارها شده که اختراعم با شکست مواجه شود، بیش از 100 بار ربات پرنده بر زمین خورد اما هیچ‌گاه دست از تلاش نکشیده و بارها و بارها مجدد شروع کرده‌ام تا به هدف موردنظرم برسم.

مسیر مخترع شدن اگرچه دشوار و زمان‌بر است اما بدون تردید ارزش گام نهادن در این مسیر و تحمل ناملایمات را دارد چرا که در نهایت دردی از جامعه و در سطح وسیع‌تر مشکلی از کشور حل می‌شود.

جوان ایرانی از هوش فوق‌العاده‌ای برخوردار است و ثابت کرده هر جایی انقلابی کاری را شروع کرده پر قدرت پیش رفته و زبانزد جهانیان شده است، از این رو نا امید نشده و با توکل به خداوند مسیر سخت اما شیرین مخترع شدن را در پیش بگیرند.

گفت‌وگو از پریسا قربانی نژاد

انتهای پیام/

اخبار مرتبط


اقامت 24

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار
globe


فناوا صفحات اخبار


رسپینا


هتل تارا


سرمایه


بیمه البرز

دیدن ادامه خبر

درباره admin

همچنین ببینید

ابراز همبستگی رئیس جمهوری ماداگاسکار در پی حمله تروریستی به کنسولگری ایران در دمشق

رئیس جمهوری ماداگاسکار در پی حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری کشورمان در دمشق، در پیامی از طرف خود و ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *