آخرین خبر فوری
خانه / اخبار / کار برخی از نمایندگان کارچاق کنی برای اسپانسرهاست/ اقدامات امام جمعه باید الهام بخش باشد

کار برخی از نمایندگان کارچاق کنی برای اسپانسرهاست/ اقدامات امام جمعه باید الهام بخش باشد

دوشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۸ – ۰۹:۳۲

کار برخی از نمایندگان کارچاق کنی برای اسپانسرهاست/ اقدامات امام جمعه باید الهام بخش باشد

امام جمعه هشتگرد گفت: کار برخی از نمایندگان کارچاق کنی فلان پیمانکار و صنعتگر است به دلیل اینکه شخص مورد نظر در انتخابات بالغ بر یک میلیارد هزینه کرده است و نماینده ای که با حمایت اسپانسر به مجلس می رود اولویتش حل مشکلات مردم نیست.

کار برخی از نمایندگان کارچاق کنی برای اسپانسرهاست/ اقدامات امام جمعه باید الهام بخش باشد

به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، حجت الاسلام روح الله مختاری، نماینده ولی فقیه در شهرستان ساوجبلاغ و امام جمعه هشتگرد یکی از ائمه جمعه جوان کشور است که موضع گیری ها و اقدامات فرهنگی و اجتماعی اش در رسانه ها بازتاب زیادی دارد. ادبیات صمیمی و مردمی در سخنرانی ها و خطبه ها و پرداختن به سوژه های اجتماعی بارزترین ویژگی امام جمعه هشتگرد است.

دعوت این امام جمعه از دستفروش های هشتگرد برای استفاده از فضای مصلی برای خرید و فروش در طول هفته در فضای رسانه ای کشور و شبکه های اجتماعی بازتاب بسیار گسترده ای داشت و به اذعان توده های مردم این حرکت بسیار امیدبخش بود.

حضور حجت الاسلام و المسلمین مختاری در درفتر خبرگزاری فارس استان البرز فرصتی فراهم کرد تا گفت و گویی صمیمی با این امام جمعه جوان، خوش فکر و انقلابی داشته باشیم.

در ادامه متن این گفت و گو رنظر می گذرانیم:

فارس: ضمن عرض سلام و خیر مقدم به عنوان اولین سوال؛ دغدغه شما به عنوان امام جمعه ساوجبلاغ بیشتر در حوزه اجتماعی است و فعالیت های متنوعی که در شهرستان انجام می دهید در حوزه اجتماعی پر رنگ تر است. قدری از دغدغه هایتان در این حوزه برای ما بگوئید.

مختاری: باور بنده این است که بدون حضور و مشارکت مردم درهیچ کشوری هیچ اتفاقی نخواهد افتاد؛ اگر به دنبال پیشبرد اهداف انقلاب و رسیدن به آرمان‌های بلند آن هستیم باید با همراهی و مشارکت مردم، این مسیر را ادامه دهیم.

امام جمعه نیز به عنوان یکی از متولیان امورات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و مذهبی منطقه زمانی که بخواهد در راستای اهداف انقلاب حرکت کند و جامعه را برای دستیابی به اهداف انقلاب تشویق کند باید با همراهی مردم این امر صورت گیرد و تا زمانی که از آن ها فاصله داشته باشد این همراهی اتفاق نخواهد افتاد.

شهرستان ساوجبلاغ 330 هزار نفر جمعیت دارد که چهار هزار نفر در مصلی و پای خطبه های نماز جمعه حضور دارند این بدان معنی است که 226 هزار نفر بیرون از مصلی هستند و گاهی به سادگی نمی توان آن ها را در مصلی ملاقات کرد و اگر با تلاش دشمن یا به هر دلیل دیگری، دیواری بین نهاد روحانیت و امام جمعه با مردم کشیده شده است باید فرو بریزد.

البته این ارتباط نزدیک امام جمعه با مردم هم یک امر تحکمی نیست و مردم باید ما را با دل همراهی کنند.

در دیدار اخیر ائمه جمعه سراسر کشور با مقام معظم رهبری، یکی از توصیه های ویژه ایشان بحث مردمی بودن بود که تنها با شعار و بیان جملات زیبا محقق نمی شود بلکه باید در کنار مردم بود و درد دل آن ها را شنید و به حل مشکلات آن ها پرداخت و در صورتی که مردم همراهی ما را احساس کنند جایی که ما نیاز داریم نیزحتما حضور خواهند داشت.

فارس: ارتباط شما با جوانان هم در شهرستان بسیار خوب است و مجموعه ای که به عنوان بخش های مختلف دفتر امام جمعه در شهرستان فعال هستند را نیروهای جوان تشکیل می دهند. در این رابطه هم توضیح دهید.

مختاری:در دوران محدودی که مسؤولیتی را بر عهده داریم، هدف ما این است که در این زمان کوتاه، گامی برای پیشبرد اهداف انقلاب و بستر سازی ظهورحضرت ولی عصر(عج) برداریم و اگر این مسئله برای ما اهمیت دارد باید در ارتباط گرفتن با تمام اقشار مردم جدی باشیم که در این میان جوانان، جایگاه ویژه ای دارند.

جوان یعنی انگیزه، آرمان خواهی، عدالت طلبی، نیرو برای حرکت و انرژی که خداوند همه را یک جا در وجود او قرار داده است و هر مجموعه ای که قصد حرکت جدی برای رسیدن به اهداف و آرمان خود داشته باشد ناگزیر به استفاده از نیروی جوانی است.

ما نیز با این اهداف متعالی انقلاب که قصد داریم در این مسیر حرکت کنیم باید به صورت ویژه از ظرفیت جوانانی استفاده کنیم که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، مؤمن و با انگیزه انقلابی و کلید حل مشکلات است.

فارس: علی رغم اینکه ارتباط نزدیک با مردم و اعتماد به جوانان مورد استقبال اذهان عمومی قرار می گیرد اما برخی معتقدند اینگونه رفتارها انتظارات مردم را بالا می برد و افرادی را که این روحیات را ندارند در معرض مطالبات جدی مردم قرار می دهد. آیا در این مدت واکنش هایی را از مسؤولین در این موضوع داشته اید؟

مختاری: بخشی از موارد مذکور تا حدودی طبیعی است اما اگر انسان به این تشخیص برسد که امروز وظیفه این است، باید به چیزی که بر عهده او گذاشته شده به خوبی عمل کند. بنابراین بازخوردی که مطابق میل ما نباشد نیز بخشی از ناملایمات است که در راه رسیدن به هدف و آرمان و وظیفه، باید تحمل شود و هیچ باکی از آن نیست.

فارس: در مجموعه دفتر امام جمعه شهرستان ساوجبلاغ چند نفر جوان در قالب مشاور و کادر اجرایی به صورت مستقیم یا شما در ارتباط هستند؟

مختاری: بار سنگین این مجموعه بر دوش جوانان است. از روزهای آغازین فعالیت مجموعه ستاد مصلی و دفتر امامت جمعه در شهرستان ساوجبلاغ ، جمعی از جوانان، متشکل از اساتید حوزه و دانشگاه و طلاب نخبه، تحت عنوان هیأت اندیشه ورز گرد هم آمدند که در مسائل فرهنگی، اجتماعی و تحلیل وضعیت موجود و برنامه ریزی و اقدامات فرهنگی کمک می کنند؛ در واقع 90 درصد فعالیت های انجام شده در این دفتر توسط جوانان انجام می شود.

فارس: برخی معتقدند رفتارهای مردم دارانه و ارتباط نزدیک با مردم و جوانان تا زمانی که منجر به مطالبات جدی از اصحاب قدرت و مسؤولین رسمی شهرستان نشود کاربردی نخواهد بود، تا چه حد از این ظرفیت در راستای مطالبات مردمی از افراد شاخصی که شاید محوریت برخی اتفاقات هستند، استفاده می کنید؟

مختاری: بعضی از حرکت ها قرار نیست ثمر اجرایی و عملیاتی داشته باشد؛ بلکه جنبه الهام بخشی دارد. در برخی از دولت های گذشته با روحیاتی که در رأس دولت یا ارکان آن وجود داشته، بین مردم و مسؤولین فاصله افتاد.

اینکه مسؤولان کشور روابط نزدیک با بدنه مردم داشته باشند برای مردم الهام بخش است و و مانع از ایجاد دیوارهایی بین مردم و مسؤولان می شود. مسؤولین باید بدانند در یک زمان محدودی با یک عنوان اعتباری، مسؤولیتی را عهده دار هستند.

یکی از کارهایی که امام جمعه باید انجام دهد الهام بخشی است که بارها در رفتار و گفتار مقام معظم رهبری مشاهده کرده ایم که گاهی با انجام فعلی از سوی ایشان جریانی در کشور راه اندازی می شود.

نکته دیگر اینکه در برخورد با اصحاب قدرت در منطقه در برخورد ائمه جمعه با مسؤولین باید تفکیکی قائل شویم؛ بخشی از آن ها مسؤولین محلی هستند که امورات شهرستان و منطقه به دست آن ها رقم می خورد؛ در اجرای امور باید تعامل برقرار باشد و در حال حاضر همه مسؤولین منطقه متحدانه برای خدمت به مردم تلاش می کنند.

نگاه ما نسبت به مسؤولین منطقه دستگیری است نه مچ گیری! و اگر به این باور برسیم که جایی ایرادی به صورت جدی وجود دارد تذکرات لازم به فرد مسؤول داده می شود. مردم باید به این باور برسند که امام جمعه پشت و پناه و حامی آن هاست و باری را از دوش آن ها بر می دارد.

بسیاری از مشکلاتی که در شهرستان وجود دارد با پیگیری های تلفنی حل شده و به مطرح کردن آن در خطبه نمی رسد و مردم هم از آن مطلع نمی شوند؛ اما گاهی با پیگیری های تلفنی، حضوری و روش های دیگر، کار به نتیجه نمی رسد و لازم است در خطبه ها مطرح شود.

بخشی از مشکلات مربوط به کلان کشور است. زمانی یک تصمیم نادرست مانند تخصیص ارز 4200 به شکل نادرست کشور را تا مرز چالش بسیار جدی اقتصادی پیش برد که هنوز اثرات آن در کشور دیده می شود. اینجا جایی است که امام جمعه باید بدون توجه به اینکه این تصمیم از سوی چه کسی گرفته شده فریاد بزند و مطالبه جدی مردم مطرح شود زیرا بار آن بر دوش 80 میلیون نفر جمعیت است و با یک تلفن حل شدنی نیست.

فارس: به کدام شخصیت علاقه مند هستند؟ آیا الگویی هم برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی خود داشته اید که ارتباط با آن شخصیت و مطالعه آثارش برای شما الهام بخش باشد؟

مختاری: با توجه به اینکه در خانواده ای مذهبی متولد شده و رشد کردم و دوران طفولیت من با دوران شکوفایی انقلاب همزمان بود و در حال و هوای انقلاب و دفاع مقدس رشد کردم، از کودکی ارادت ویژه ای به حضرت امام خمینی (ره) داشتم؛ همچنین زندگی شهید نواب صفوی برای بنده جذابیت بسیاری داشت و پس از آن زمانی که در فضای حوزه قرار گرفتم منش و رفتار مقام معظم رهبری برای من از جذابیت خاصی برخوردار بود و در بین سایر بزرگان زندگی امام موسی صدر الگوی من در زندگی بوده است زیرا معتقد هستم ایشان یک انسان استثنایی بودند و ما خیلی زود از نعمت وجود این شخصیت محروم شدیم. ایشان در بحث های فرهنگی و اجتماعی شخصیت فوق العاده ای بود.

فارس: آیا برنامه ریزی بلند مدتی هم در حوزه فرهنگی شهرستان انجام داده اید ؟

مختاری: نخستین مأموریت امام جمعه بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی شهرستان، منطقه و محل مأموریت وی است.

سال 89 که در شهرستان حاجی آباد فعالیت می کردم، در نخستین جلسه شورای فرهنگ عمومی به حاضرین اعلام کردم کار فرهنگی بدون برنامه به نتیجه نمی رسد و نیازمند برنامه جامع هستیم. بیش از سه ماه تمام نهاد های زیرمجموعه شورای فرهنگ عمومی برای رصد شرایط، بسیج شدند که خروجی آن تحلیل وضعیت موجود، نقاط قوت و ضعف و فرصت و تهدید شد.

نگاه ما نسبت به مسؤولین منطقه دستگیری است نه مچ گیری! و اگر به این باور برسیم که جایی ایرادی به صورت جدی وجود دارد تذکرات لازم به فرد مسؤول داده می شود. مردم باید به این باور برسند که امام جمعه پشت و پناه و حامی آن هاست و باری را از دوش آن ها بر می دارد

بیش از دو ماه با اساتید دانشگاه و حوزه، ظرفیت های ملی و استانی هرمزگان را بررسی کردیم که نتیجه آن سند راهبردی ارتقاء فرهنگ عمومی شهرستان حاجی آباد شد. این اقدام برکات فراوانی در پی داشت و طبق گرارشات رسمی نیروی انتظامی استان، سهم ما از جرائم استانی در سال 89 حدود 2/4 بود و در سال 92 به 4/2 رسید و تقریبا به نصف کاهش یافت.

علاوه بر آن در بخش وجوهات، شاهد پرداخت 70 برابری در بخش زکات و 20 برابر در بخش خمس بودیم. همچنین با توجه به چالش های جدی که در بحث قومیت ها و طوایف وجود داشت در مشارکت های عمومی با وحدت میان مردم، شهرستان حاجی آباد به نماد وحدت مردم، روحانیت و مسؤولین تبدیل شد.

مشارکت سیاسی مردم کشور در سال 88 که انتخابات پرشور در کلان کشور برگزار شد 84 درصد بود و حاجی آباد 72 درصد، اما در سال 92 و دو سال پس از عملیاتی شدن سند، مشارکت عمومی مردم در انتخابات در سطح کشور 8/71 و در حاجی آباد 92 درصد بود.

از دیگر برکات این اقدام کاهش آمار طلاق به عنوان یک مشکل جدی بود، با وجود جمعیت 75 هزار نفری این شهرستان، از روزانه یک طلاق به ماهیانه چهار طلاق کاهش یافت و در سال گذشته به مدت چهار ماه در شهرستان، طلاقی رخ نداد.

با این تجربه موفق که در کشور روی داده نسبت به شهرستان ساوجبلاغ در تدارک برنامه جامع فرهنگی ده ساله هستیم و مجموعه ای راهبردی با عنوان " برنامه و اقدام " تشکیل شده که مشغول رصد و تحلیل وضعیت موجود در شهرستان هستیم و در کنار آن اندیشکده ای در حال شکل گیری است که هم برنامه 10 ساله را به ما نشان دهد و هم اطلس فرهنگی اجتماعی شهر را تدوین کند.

فارس: برای تهیه مطالب خطبه ها چقدر زمان صرف می کنید؟

مختاری: حداقل زمانی که برای مجموع دو خطبه صرف می شود 6 ساعت است؛ البته در برخی موارد مباحثی که نیاز به کارشناسی دارد از مشاورین کمک گرفته و گاهی از ظرفیت های استانی و حتی ملی نیز استفاده می شود زیرا قرار نیست در خطبه از روی احساس و کم اطلاعی مطلبی بازگو شود بلکه باید مباحث به صورت بسیار دقیق مطرح شود. البته گاهی برای یک موضوع خاص، حدود سه روز و روزانه به مدت 4 ساعت زمان صرف می شود.

فارس: کلید واژه های خاصی در هر خطبه های شما وجود دارد و موضوعات خاص با ادبیات متفاوتی نسبت به کلیات خطبه بیان می شود، که برای توده های جامعه و به ویژه جوانان جذاب است. در این رابطه هم توضیح بفرمائید.

مختاری: بخشی از خطبه ها توسط بنده نوشته می شود و با توجه به روحیه مشورت پذیری در بنده، برخی نیز از تفکر دوستان و مشاوران کمک گرفته می شود. معتقدم باید با همان زبانی که مردم متوجه می شوند با آن ها صحبت کنیم و ادبیات رایج مردم پلی برای ارتباط گیری با آن هاست.

همانند تمام ائمه جمعه، برخی مطالب پر محتوا نیز از مجموعه شورای سیاست گذاری در سایت قرار داده می شود که در معرض دید ائمه جمعه است و از آن استفاده می شود. البته هیچ اجباری در مطرح کردن مطالب درج شده در سایت وجود ندارد.

فارس: آیا دستفروشان شهرستان ساوجبلاغ هنوز هم در مصلی حضور دارند؟

مختاری: در مورد دستفروشان اعلام و استقبال از سوی ما صورت گرفت و بستر تشویقی نیز برای این موضوع فراهم شد؛ شهرداری پس از این اتفاق مکانی را با اعتبار دو میلیارد تومان در مرکز شهربه صورت حصارکشی شده، مسقف و مجهز به نمازخانه، محل پارک و سرویس بهداشتی فراهم کرد و اکنون این افراد در مجموعه فوق مشغول به کسب و کار هستند تا جایی که کمبود فضا به اندازه ای است که شهرداری به فکر توسعه آن است و در صورت استقبال مردمی در آینده موضوعی با نام دست فروشی در منطقه نخواهیم داشت.

فارس: ایام عید فطر از نقش پول در انتخابات صحبت کردید مبنی بر اینکه مردم کباب انتخاباتی نخورند و اگر مجبور به خوردن شدند با رأی ندادن به آن ها کبابشان کنند. ؛ با توجه به شرایط نا مناسب اقتصادی مردم و افزایش اختلاف طبقاتی به نظر می رسد نقش پول در انتخابات افزایش پیدا می کند. چه باید کرد؟

مختاری: انتخابات در کشور ما اثرگذار است. بدین معنی که انتخابات سوری در کشور وجود ندارد، مجلس اثر گذار است، تمام اقتضائات اجرایی کشور در اختیار رئیس جمهور و کابینه است و مقدرات چهار سال مملکت در اختیار این دو قوه است.

اگر انتخابات از مسیر خود خارج شود و به جز واقعیت ها امور دیگری بر انتخاب مردم اثر گذار باشد در اینصورت نباید انتظار مجلس و رئیس جمهور خوب داشته باشیم و برای مسائل و مشکلات کشور اتفاقات خوبی بیافتد.

یکی از مواردی که انتخابات کشور را به انتخابات غربی ها نزدیک کرده اثرگذاری پول است، در کشورهای غربی پول، لابی های قدرت و تبلیغات هالیوودی در انتخاب مردم تاثیر فراوانی دارند. در کشور ما نیز گاهی این اتفاقات رخ می دهد.

اما دو مقوله لابی قدرت و تبلیغات هالیوودی هنوز کم رنگ است اما خوف آن وجود دارد که در آینده بیشتر درگیر این موارد شویم. احدی نمی تواند منکر آن شود که در انتخابات متعددی که اخیرا در کشور ما برگزار شده به صورت ویژه پول اثر گذار بوده به گونه ای که هر کس پول بیشتر داشته باشد مورد انتخاب بیشتر مردم نیز قرار می گیرد.

کار برخی از نمایندگان کارچاق کنی فلان پیمانکار و صنعتگر است به دلیل اینکه شخص مورد نظر در انتخابات بالغ بر یک میلیارد هزینه کرده است و مشخص است نماینده ای که با حمایت اسپانسر به مجلس می رود اولویتش نه حل مشکلات مردم بلکه کار چاق کنی برای اسپانسر ها و صاحبان سرمایه خواهد بود.

تصمیمات نادرست اقتصادی در بدنه دولت، مردم را گرفتار مشکلات اقتصادی می کند، مجلس می تواند مقابل این تصمیم بایستد اما مجلس می تواند حافظ منافع مردم باشد که وکیل الرعایا باشد و وامدار هیچ مجموعه ای نباشد. در صورتی که وزیری هم نیت تخلف داشته باشد مجلس با او برخورد می کند اما مجلسی که وامدار است نمی تواند این کار را انجام دهد.

کار برخی از نمایندگان کارچاق کنی فلان پیمانکار و صنعتگر است به دلیل اینکه شخص مورد نظر در انتخابات بالغ بر یک میلیارد هزینه کرده است و مشخص است نماینده ای که با حمایت اسپانسر به مجلس می رود اولویتش نه حل مشکلات مردم بلکه کار چاق کنی برای اسپانسر ها و صاحبان سرمایه خواهد بود

از این رو در خطبه نماز جمعه قاطعانه مطرح کردم که کسی که با پول به مجلس راه یابد یقین داشته باشید اگر زمینه ای فراهم شود مملکت را نیز می فروشد، مصلحت مردم را نیز معامله می کند. لذا باید اراده جدی اتفاق بیفتد که مردم به پول رأی ندهند.

خرج کردن برای انتخابات باید به قدری توسط رسانه ها تقبیح شود تا کسانی که نیت چنین کاری را دارند از این گونه خرج کردن خجالت زده باشند و بدانند هر کس بیشتر هزینه کرد کمتر رأی جمع می کند. به همین دلیل در اجتماع 10 هزار نفری خطبه عید سعید فطر مطرح کردم مردم مردم کباب انتخاباتی نخورند و اگر هم مجبور به خوردن آن شدند با رأی ندادن کبابشان کنند.

فارس: ضمن تشکر از جنابعالی برای شما و همکاران مجموعه ستاد مصلی و دفتر امامت جمعه در شهرستان ساوجبلاغ آرزوی توفیقات روز افزون داریم.

مختاری: بنده هم متقابلا برای شما و اعضای مجموعه خبرگزاری فارس در استان البرز آرزوی موفقیت روزافزون دارم.

انتهای پیام/ب

اخبار مرتبط


اقامت 24

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار
globe


فناوا صفحات اخبار


رسپینا


هتل تارا


سرمایه


بیمه البرز

دیدن ادامه خبر

درباره admin

همچنین ببینید

ابراز همبستگی رئیس جمهوری ماداگاسکار در پی حمله تروریستی به کنسولگری ایران در دمشق

رئیس جمهوری ماداگاسکار در پی حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری کشورمان در دمشق، در پیامی از طرف خود و ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *