سهشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۸ – ۱۳:۳۰
گذری بر یک رویداد فرهنگی در پایتخت تئاتر خیابانی ایران
خوان اول اجراها در جشنواره تئاتر خیابانی مریوان طی این چهار روز با اجرای نمایش «سولکس به کارگردانی جورجی بلتاموز از کشور ایتالیا» در سنندج شروع شد و با اجرای بهاردر پارک شانو مریوان به آخر رسید.
به گزارش خبرگزاری فارس از مریوان، چهاردهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان 31 شهریور با اجرایی نمایش «سولکس به کارگردانی جورجی بلتاموز از کشور ایتالیا» در دیار فرهنگ و هنر کلید خورد تا مردم مرکز فرهنگیترین استان کشور از این سفره هنری بینصیب نمانند.
چهاردهمین گام هنر ششم چهارمین روزش را هم با 32 اجرا از گروههای داخلی و خارجی در زیر ذرهبین تماشگران در این نقطه مرزی پشت سر گذاشت و به این ترتیب چراغ 79مین اجرای نمایش در زیر آسمان مرزیترین نقطه کردستان روشن شد تا چهاردهمین دوره از جشنواره بینالمللی مریوان داغترین روزهای اجرای گروهها را پشت سر بگذارد و به خوان آخر برسد.
جشنواره چهاردهم از سنندج کلید خورد
خوان اول اجراها طی این چهار روز با اجرای نمایش «سولکس به کارگردانی جورجی بلتاموز از کشور ایتالیا» در سنندج شروع شد و با اجرای بهار میاد به کارگردانی محمد بروند از تهران در پارک شانو به خوان آخر رسید…
اجراهایی که الحق و الانصاف با وجود تمام نقاط قوت و ضعفشان با استقبال قابل توجه تماشاگران فرهنگدوست و به قول داوران، کارگردانها و بازیگران گروههای نمایشی همراه و گرمای این روزهای تئاتر خیابانی را در جایجای سرزمین هنر و فرهنگ گرمتر کرد!
اجرای کارناوال
از اجرای کارناوال شادی در مریوان به عنوان یکی از زیباترین صحنههای اتحاد و همبستگی اقوام وملل ایرانی که به قول کارگردانان آثار خارجی در کمتر جای دنیا میشود نمونههای آن را دید و به قول دبیر جشنواره دربندیخوان کردستان عراق، چنین جلوههای هنری زیبا را در کمتر جای دنیا میتوان مشاهد کرد.
دیدگاه کارگردانها، دبیران و نمایندگان گروههای خارجی حاضر در چهاردهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان قابل بیان است که خلق این همه زیبایی و هنر را فراتر از تمام آنچه در تصور داشتند عنوان میکنند و براین باور هستند که جشنواره تئاتر خیابانی مریوان در نوع خود بینظیر است و سطح بالای اجراها آنها را به دعوت از چندین گروه برای شرکت در جشنوارههای سرزمینشان راغب کرده است.
برگزاری دو کارگاه آموزشی
عنوان یکی از ورک شاپها «خلق شخصیت به وسیله ایماژ» بود که توسط استاد «تیتیا بومیستر» از کشور هلند طی ۲ روز در چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان برگزار شد.
به واسطه جشنواره تئاتر خیابانی همه مردم از اقشار مختلف گردهم میآیند و تماشاگر اجرای یک گروه نمایشی میشوند.
انتقال تجربیات بین گروههای نمایشی از نقاط مختلف دنیا از کارکردهای خوب جشنوارهها است که تبادل دانش و تجربه را در جشنوارهها شکل میدهد که مجموع این اقدامات به قول این کارگردان و نویسنده هلندی موجب توسعه و پیشرفت خود تئاتر و بالا بردن کیفیت آثار میشود.
کارگاه «عملی مکزیک» دیگر کارگاهی بود که هنرمندان حاضر در جشنواره تئاتر خیابانی را روی صندلیهای یادگیری نشاد تا در حضور اساتیدی از کشورهای شرکت کننده کسب تجربه کنند این کارگاهی که در پی کشف تکنیکهای تئاتر گرتوفسکی کارگردان معروف لهستانی است.
شرکتکنندگان در آغاز این کارگاه کاری سه دقیقهای بدون متن را از طریق صدا و موسیقی از آغاز- میانه – پایان ارائه دادند.
کارگاه آموزشی دیگری با عنوان «بدن، صدا، حرکت» با حضور میگل آنخل ولانچوز مدرس بینالمللی از کشور مکزیک از دیگر کارگاههای برگزار شده در طول جشنواره است تا در کنار سایر کارگاهها پکیج آموزشی پر و پیمانی را برای گروههای شرکت کننده به ثبت رساند.
گذری بر دیدگاه 4 داور
امیرحسین شفیعی: جشنواره تئاتر خیابانی مریوان بهترین و بزرگترین جشنواره تئاتر خیابانی کشور است و معمولا کارهایی که به این جشنواره راه پیدا میکند به لحاظ کمی و کیفی آثار قابلتوجهی است.
جشنواره تئاتر خیابانی مریوان جشنوارهای بینالمللی است که سالها روی آن کار شده و گروهها انگیزه بسیار خوبی برای حضور در این جشنواره دارند به همین دلیل سطح آثار قابل قبول است.
جشنواره تئاتر خیابانی مریوان یک جشنواره پایلوت برای تمام جشنوارههای تئاتر خیابانی در کشور بوده و قرار است ویترین یک سال تئاتر خیابانی ایران در اینجا به تصویر کشیده شود.
مجید امرایی: آثار این دوره از جشنواره تئاتر خیابانی مریوان به نسبت سالهای قبل از تنوع بیشتری برخوردار است.
افزایش بخشهای مختلف این جشنواره نسبت به دورههای گذشته نشان دهنده روند روبه رشد جشنواره تئاتر خیابانی مریوان است، اما اثار به لحاظ سطح کیفی نسبت به سالهای قبل وضعیت چندان جالبی ندارد و نه تنها رشد نداشته بلکه شاید به گونهای درجا زده است.
اما اینکه جشنواره تئاتر خیابانی مریوان به عنوان نقطه ختم جشنوارههای خیابانی کشور قرار گیرد ظرفیتی است که باید در خود استان ایجاد شود.
مهرداد رایانیمخصوص:برخی از کارهایی که در بخش داخل و بخش بینالملل در جشنواره تئاتر خیابانی مریوان دیدیم، بسیار شگفتانگیز بود و از اینکه به عنوان فردی که علاقمند تئاتر هستم با این آثار مواجه شدم خوشحال هستم.
مثل همه جشنواره برخی کارها نیز چنگی به دل نمیزند و از سطح کیفی خوبی برخوردار نیست، یکی از مباحثی که جشنواره مریوان را نسبت به سایر جشنوارهها متمایز کرده حضور تماشاگرانی است که با شور و شوق بسیار نمایشها را دنبال میکنند.
با وجود اینکه گاهی اجراها تا پاسی از شب ادامه دارد تماشاگران با اشتیاق و رغبت هرچه تمام پای کار هستند و همین موجب رونق هرچه بیشتر این جشنواره و در کل تئاتر خیابانی شده است، این پای کار بودن تماشاگر حسن خیلی خوبی است و امیدواریم این جشنواره که چهاردهمین گام خود را طی میکند بتواند به یک جایگاه و ویژگی خاص برسد که بتواند مخاطب بینالمللی هم پیدا کند.
شهرام زرگر: جشنواره تئاتر خیابانی مریوان با سایر جشنوارههای خیابانی کشور تفاوت ماهوی ندارد، اما به دلیل سابقهای که این جشنواره دارد انتظار از آن بیشتر است، در این جشنواره به شکل حیرتآوری مردم این را میراث خودشان میدانند.
من در تهران زندگی میکنم و جایی هستم که حداقل در دانشکده ما دانشجویان به صورت مونولوگ جشنواره اجرا میکنند اما شور و شوقی که در این جشنواره میبینیم جای دیگری ندیدهام و تصور میکنم این به مرور برایشان یک میراث معنوی شده است و بابت این به مردم مریوان تبریک میگویم.
تعدادی از کارهایی که دیدهایم کارهایی است که محیط متداول تئاتر را ترک کرده است، این دست کارها شکل متدوال نمایشی را ترک کرده و به دنبال نوآوری است.
امروز در آخرین روز از برگزاری چهارمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان میزبان و مهمانان این دیار شاهد اجرای 7 نمایش داخلی و خارجی خواهند بود اختتامیه جشنواره هم بر اساس برنامه زمانبندی شده امشب برگزار میشود و به این ترتیب کتاب چهاردهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان هم با معرفی برترینها بسته خواهد شد….
انتهای پیام/2330/71
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار